logo-totaal

Rust-en-StilteRUST EN STILTE

Megen is een klein vestingstadje aan de Maas. Een van de vier verdedigingstorens en een deel van de stadswal zijn nog intact. Het is een plek waar het nog echt stil kan zijn. Die stilte ervaart u tijdens een wandeling over de keien, de dijken of door de uiterwaarden.

Er lopen meerdere fiets- en wandelroutes door Megen. Deze routes zijn verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiecentrum gevestigd in gemeenschapshuis Acropolis.

www.megen.info

www.vestingsteden.nl

www.toerismemegen.nl

www.maasmeanders.nl

KloosterKLOOSTERS

In de twee kloosters van Megen (Clarissen en Franciscanen) kunt u de diensten bijwonen. De tuin van het Franciscanenklooster (Hof van Lof) is op bepaalde tijden in het seizoen opengesteld voor publiek.

De grafkapel van ‘Het heilig bruurke van Megen’ is ook zeker een bezoekje waard.

https://assisiaandemaas.wordpress.com/

Eten-en-KunstHORECA

U kunt goed eten bij de twee restaurants in Megen (D’n Uiver en Op de Poort).

Voor allerlei leuke spulletjes kunt u terecht in het brocantewinkeltje “Het Megense Winkeltje”.

In Acropolis is naast het Toeristisch Informatie centrum ook Bakkerij Antoon en Frans gevestigd en in het winkeltje Onder de Molen zijn o.a. streekproducten te koop.

www.denuiver.nl

www.restaurantopdepoort.nl

OmgevingOMGEVING

U kunt op loopafstand met het pontje de Maas oversteken naar recreatiegebied “De Gouden Ham”. Een veelzijdig waterrecreatiegebied tussen de dorpskernen van Appeltern en Maasbommel met strandjes, jachthavens, bootverhuur, rondvaartbedrijven, hengelsport en prachtige natuur.

Bij de Tuinen van Appeltern kunt u rondwandelen in de ruim tweehonderd voorbeeldtuinen. Een schat aan inspiratie voor tuinbezitters en een ontspannen dagje uit voor iedereen. De kinderen kunnen zich vermaken op de Natuurlijke Speelhof!

Op 8 km afstand vindt u in Oijen de Speciaalbierbrouwerij. Op zondagmiddag is er een proeverij en in het restaurant kunt u genieten van vele streekproducten.

Herpenduin en natuurgebied De Maashorst liggen op fietsafstand. Een verrassend landschap met prachtige bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelbeekjes.

De steden ’s Hertogenbosch en Nijmegen liggen op zo’n 25 km van Megen.

www.uiterwaarde.nl/recreatie/recreatiegebieden/de-gouden-ham.

www.appeltern.nl

www.demaashorst.nl

www.speciaalbierbrouwerij.nl